Thursday, January 17, 2008

Da te pitam

Novogodisnja pauza je gotova i domaći kvizovi su se vratili na male ekrane! "Pitanja za šampiona" imaju i novu najavu, gde se večno ustogljeni voditelj konacno opustio, ili da kazem, prepustio ulogama, klošara, dizelaša, geek-a i meni omiljene ženske uloge? Crkavam od smeha svaki put (da, obožavam da se smejem budalaštinama).
Drugi nisu tako smesni, nekad je i tužno. Gledam "Đaka petaka" za koji sam, btw, do skoro mislila da je naš kviz i bila zaprepašćena i spremna na silne hvalospeve (ipak, nije nama lako da smislimo nešto), a onda sam saznala da je licenciran... i gledam , iako ne ide uživo, već se vrlo planski snima i montira, u sred kviza, u trenutku kad voditelj najavljuje novog takmičara, on jadničak dotrčava iz nekog ćoška, sapliće se (na sveže ispoliranom parketu ili čemu već) i prosipa se ceeeelom dužinom po istom tom podu! Onda su malo isekli kako se nesrećno podigao. I ja se pitam, pa zar je moguće da su bili toliko bezobrazni da ne iseku taj deo? Je l' poenta tog kviza da se ismeva takvim stvarima? Onda se setim ko ga vodi... Voja Nedeljković, čovek koji je preživeo sve režime i očigledno, opstao. Mora da je mnogo ljigav kad mu je to uspelo. Nekako smo zaboravili one devedesete, dok je vodio razne programe/manifestacije i bio prilično naklonjen... Onda se malo povukao (taman da oženi asistentkinju iz 3K dura) a narod se resetovao.
Nije jedini... Interesatno je da je još jedan čovek, moglo bi se reći, bivšeg režima (ako ovaj izraz uopšte više nešto znači) našao svoje mesto na TV kvizu. Manda! Eno ga otvara kutije i smeška se ko da nikada nije kolima uletao u narod na protestu! Malo se pogurao, onda se malo povukao, jedan RESET, i evo ga.... Mada, on mi je nekako simpatičniji od Voje, ima one tugaljive oke, pa mi ga malo žao.. što se za drugog pomenutog nikako ne može reći!
Ali ni tu nije kraj! Šta ćemo sa Ivanom Zeljkovićem? On se nekada šepurio na BK televiziji, a onda kad je Karić morao da "otputuje", Zeka je iskoristio svoje pravo kao zakoniti vlasnik licence za Milionera i prodao kviz, sa sve sobom u paketu devedesetdvojci. Naravno, nikome nije sumnjvo što licencu ima jedno fizičko lice, logično je to što je čika Karić hteo malo da prikrije porez il šta već, a nekako je mislio da će mu Zeka večno biti veran, pa mu je dodelio ni manje ni više nego kviz! Al nije Zeka naivan... brže bolje se uvalio.. i aj što se uvalio da se njegov (bože, kako ovo bolesno zvuči) kviz emituje, nego se i on podrazumeva u paketu kao voditelj, bez obzira što izgleda kao gmaz, što retko kom voditelju bi se dopustilo da šeta pretesna odela, glupu frizuru i još gluplji neobrijani stajling!
Ali, Zeka se narodu srpskom odužio... omogućio nam je još jednu, četvrtu pomoć! Verovatno samo Srbi igraju ovaj kviz sa 4 pomoći! Ne znam samo da li to da gledam kao Zekin patriotizam ili da se zapitamo jesmo li toliko glupi da za nas mora da postoji jedno pravilo extra?!?

3 comments:

Sandlica said...

Ionako retko pratim te kvizOve, ali, vidis, uopste nisam razmisljala na taj nacin! Posto si ih ovako lepo ocrnila, sad vise necu ni da ih gledam! :D

Anonymous said...

Ne ledam ih,jer su glupi.
:)
kiss

Anonymous said...

Ti imas problem jer mrzis.
Voja se nije ozenio asistentkinjom iz 3k-dura vec sasvim drugom devojkom. Radio je u svim vremenima i kada je bilo i tesko i lako.
Zao mi te je. Mrznja upropastava.