Sunday, January 20, 2008

Project Runway

Konačno i kod nas. Juče, na TV Avala, u 16h počeo je novi serijal pod nazivom Project Runway, koji je u svetu progurao već nekoliko sezona i prilično je popularan.
O čemu se zapravo radi?
16 mladih dizajnera, svake nedelje dobija po jedan zadatak da osmisle neki svoj dizajn koji žiri u sastavu Heidi Klum, Nina Garcia(ELLE magazin), dizajner Michael Kors + nedeljni gost (dizajner, pop star...) ocenjuje i svake nedelje ispada po jedan takmičar. Pobednik serijala dobija svoju reviju u NY. Za razliku od sličnih reality show-ova, ovde možemo videti vrlo kreativne ljude, od kojih se može čuti nešto novo, interesantno, naročito ukoliko vas moda zaista interesuje. Dakle, nije cilj da im se ismevamo a onda ih SMS-om izbacimo iz takmičenja, sjajno zar ne?
U jučerašnjoj emisiji, takmičari su se prvo spremili za večeru na koju su obukli neke, njima omiljene stvari, a zatim im je saopšteno da će upravo od tih stvari koje na sebi nose morati da osmisle neku kreaciju! Ja sam bila fascinirana od kakvih stvari su ljudi uspeli da osmisle fenomenalne kreacije. Čak je i glasanje bilo fer, ispala je cica koja je osmislila kičast model a pritom nije ni znala da odbrani svoju ideju!
Šta će biti sledeći zadatak, ostaje da vidimo, osim ako ste nestrljivi, pa je onda dovoljno ukucati 2 reči u Google i videti ko je bio pobednik drugog serijala koji se kod nas upravo emituje.

1 comment:

Anonymous said...

Znaci nedelja u 16?

Zvuci zanimljivo!

moram da pogledam.