Sunday, January 20, 2008

Predizborna tišina je zakon

Završili su se izbori!
Upravo na većini domaćih televizija idu uživo emisije o izborima, sa uključenjima u izborne štabove kandidata... već znamo da će biti drugog kruga i da ćemo naredne dve nedelje ponovo biti zatrpani predsedničkim kampanjama! A šta smo proživeli u proteklih 3-4 nedelje?
AGB Nilsen media search objavio je statističke podatke o oglasnim kampanjama i plaćenim terminima predsedničkih kandidata na domaćim televizijama. Reklamne spotove gledali smo na televizijama RTS 1 i 2, B92, Pink, Fox, Avala, Studio B, Tv Vojvodina 1, Enter i Košava. 7 od 9 kandidata imalo je reklamne spotove na televizijama (poštedeli su nas Rističević i Dobričanin).
Plaćene termine gledali smo na televizijama B92, Pink, Avala, Fox, Enter, Studio B i Košava (ponovo su nas poštedeli Rističević, Dobričanin i ovoga puta Pastor... na šta li su oni trošili novac za kampanju?!).
Ukupan broj emitovanih spotova na ovim televizijama, svih kandidata bio je 2.347! Od toga, Tadić je imao 906 spotova, Nikolić 467, Jovanović 438, Ilić 340... Najviše spotova emitovano je na B92 i to 462, slede Pink sa 416 i Fox sa 350.Ostale televizije imaju ispod 300 emitovanja.
Najgledaniji bili su spotovi Borisa Tadića 33.59%, Čedomira Jovanovića 19.17, Tomislava Nikolića 17.83%.
Plaćeni termini po njihovoj dužini emitovanja po televizijama izgledaju ovako: Pink 29 sati i 48 minuta, Košava 22 sata i 36 minuta, Fox 9 sati i 17 minuta, Avala 8 sati i 56 minuta, Studio B 7 sati i 58 minuta i B92 7 sati i 29 minuta.
Ukupna dužina emitovanih plaćenih termina na svim televizijama je 3 dana i 18 sati!!!!! Od toga najviše smo gledali Tomu, oko 44 sata, Tadića oko 25 sati, Jovanovića oko 9, Ilića oko 5 sati.

Da li nam je sada jasno, šta su nam radili protekle 3-4 nedelje i šta nas čeka u naredne dve?
I nije poenta da se završe izbori, jer i kad ih nema kandidati su po ceo dan u raznoraznim emisijama raznih televizija.... jednostavno, predizborna ćutnja je jedini prostor u kome čovek zaista ima mira!

Ali nije je bilo danas na listiću,
"Jami i ja smo opet drugarice",
a predizborna ćutnja je zakon! :)

3 comments:

Anonymous said...

strasno...ispiranje mozga jos dve nedelje... a bice ne kako gradjani zele, vec kako se dogovore...uzas...

Anonymous said...

Zato, draga ja nisam gledala TV dok je trajalo to ispiranje.
Samo cu da citam sta ti pises,dovoljno je.
:)
:)

Hi Fidelity said...

Otvorila blog.
Isprobavam nesto :)